Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Eerst buiige regen met aan de kust zware windstoten.

10 december 2014 door Jannes Wiersema

Harde wind en regen

Het is overwegend bewolkt en er zijn eerst nog perioden met buiige regen. Landinwaarts staat een matige tot vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind eerst hard tot stormachtig met in het noordelijk kustgebied mogelijk tijdelijk zuidwesterstorm, 9 Bft. Verder komen er in de kustgebieden zware windstoten voor tot 80-95 km/uur.

Komende uren trekt de regen naar Duitsland weg en komt de zon nu en dan tevoorschijn. Er is vooral in het noorden nog kans op een enkele bui. In de avond neemt de buienkans in de kustprovincies toe. De temperatuur wordt ongeveer 8 graden. De wind draait naar westelijke richtingen en neemt af naar meest matig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard. In de avond neemt de wind in het noordelijk kustgebied weer toe naar hard tot stormachtig en zijn er daar opnieuw zware windstoten mogelijk.

In de nacht van woensdag op donderdag is het wisselend bewolkt en trekken er enkele buien over het land. De buien kunnen gepaard gaan met hagel, onweer en in de kustgebieden ook zware windstoten. De minima lopen uiteen van 3 graden in het oosten tot 7 graden aan zee. Er staat een matige tot vrij krachtige westelijke wind. Aan de kust staat een harde tot stormachtige wind met zware windstoten.

Donderdag overdag is het half tot zwaar bewolkt met enkele pittige buien. Ook dan kan er onweer en hagel voorkomen. De maxima liggen rond 7 graden. De westelijke wind blijft flink doorstaan en tijdens buien zijn (zware) windstoten mogelijk.

Vooruitzichten

Wisselvallig, vooral vrijdag veel wind.

Do Vr Za Zo Ma Di
Zonneschijn (%) 30 10 30 10 20 10
Neerslagkans (%) 90 90 50 70 70 80
Neerslaghoeveelheid (mm) 3/8 8/13 0/1 0/3 1/4 0/6
Minimumtemperatuur (°C) 4 5/6 2/4 0/1 3/4 1/4
Middagtemperatuur (°C) 7 8/9 5/6 5/6 6/7 5/8
Windrichting W ZW ZW Z ZW ZW
Windkracht (bft) 5 6 4 4 4 4

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn