Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Eerst in het zuiden lokaal mist, vanavond in het zuidwesten onweer.

12 april 2018 door Jannes Wiersema

In het zuiden komt eerst nog (lokaal dichte) mist voor. In het noorden is er veel bewolking en is er aanvankelijk kans op lichte regen. Elders zijn er opklaringen. Vanmiddag is er meer bewolking en neemt de kans op buien van het zuidoosten uit toe. Vanavond komen er vooral in het zuidwesten enkele onweersbuien voor, mogelijk met hagel, windstoten en lokaal veel regen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 14°C in het uiterste noorden tot lokaal 21°C in het oosten. De zwakke tot matige wind komt uit het noordoosten en draait in de loop van de dag naar een oostelijke richting en neemt iets in kracht toe. In de avond neemt de wind landinwaarts weer af.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar vrijdag is het in de noordoostelijke helft overwegend bewolkt en daar kan een enkele bui voorkomen. In het zuiden zijn er opklaringen en kan plaatselijk mist ontstaan. De minima liggen tussen 6°C plaatselijk in het zuiden en 11°C in het noordoosten. De wind wordt zwak en komt uit uiteenlopende richtingen, in het noordoosten is de wind oostelijk, matig, in het noordelijk kustgebied (vrij) krachtig.

Vrijdag overdag lost eventuele mist snel op. Het is overwegend bewolkt, alleen in het zuidwesten en zuiden komt de zon er nog af en toe door. Vanaf de middag trekken er vanuit Duitsland mogelijk onweersbuien met hagel en lokaal veel regen over de noordoostelijke helft van het land. De maxima liggen rond 16°C. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak tot matig. In de middag wordt de wind in het zuiden en later ook in het midden westelijk en is dan matig.

Vooruitzichten

Eerst nog kans op een bui, daarna overgang naar zonnig, droog en zeer warm weer.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 19 april tot en met donderdag 26 april

Eerst droog, zonnig en zeer warm, daarna geleidelijk dalende middagtemperaturen, meer bewolking en stijgende neerslagkansen (naar 50-60%).

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn