Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Eerst lichte (winterse) neerslag. Later overwegend droog

21 januari 2014 door Jannes Wiersema

18Gisteren was het een bewolkte dag,met in het No van Groningen af en toe wat lichte onmeetbare motsneeuw,met daar temperatuur van net boven het vriespunt. In de avond winterse neerslag met later in NO Groningen ijsregen/natte sneeuw en regen bij temperatuur rond het vriespunt werd het plaatselijk wat glad.

Het is vandaag overwegend bewolkt, lokaal kan nog lichte (mot)regen vallen. In het oosten en noordoosten valt ook lokaal (natte) sneeuw of onderkoelde regen. Hierdoor kan het de eerste uren lokaal glad zijn. De middagtemperatuur loopt uiteen van 1 a 2 graden in het noordoosten tot 7 a 8 graden in het zuidwesten van het land. De wind is zwak en veranderlijk.

In de nacht naar woensdag is het meest bewolkt en droog. In het oosten kan het licht vriezen, elders liggen de minima tussen +1 en +4. De wind draait naar het zuidoosten en is zwak, aan zee matig.

Woensdag overdag klaart het in de zuidwestelijke helft wat op, elders blijft het overwegend bewolkt. Pas in de avond neemt de bewolking in het zuidwesten weer toe en kan er wat lichte regen gaan vallen. De middagtemperaturen lopen uiteen van +1 in het noordoosten tot +5 in het zuidwesten. De zuidoostelijke wind is zwak tot matig.

Vooruitzichten:

Overwegend bewolkt en licht wisselvallig,met regen en in het No ook winterse neerslag met temperatuur overdag rond het vriespunt en in de nacht lichte vorst met name in het No van het land. Dus het blijft wat kwakkelen met de winter. En de verder vooruitzichten blijven nog steeds onzeker.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1390283254562

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn