Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Eerst lokaal mist, vanmiddag zon en stapelwolken.

03 juni 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het in de noordelijke helft bewolkt, elders zijn er ook enkele opklaringen. Vooral in het zuiden is het eerst lokaal mistig. In de loop van de dag breekt op steeds meer plaatsen de zon door. Uit de stapelwolken kan in de middag zeer lokaal nog een enkele bui tot ontwikkeling komen maar op de meeste plaatsen blijft het droog. In het noordelijk kustgebied kan de bewolking hardnekkig zijn en op de stranden langs de westkust kan later in de middag mist van zee binnendrijven. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 17°C op de Wadden tot 24°C in het zuidoosten. De wind is eerst zwak uit zuidwest tot west, in de middag draait de wind overal naar noordwest en neemt toe naar matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar maandag raakt het van het noorden uit op steeds meer plaatsen bewolkt en wordt het nevelig. Het blijft overal droog. In het zuiden houden de opklaringen het langst stand en kunnen er later in de nacht enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. Er staat een zwakke, langs de kust matige noordelijke wind.

Maandagochtend lossen nevel en mist geleidelijk op en breekt in het midden zuiden van het land de zon geleidelijk door. In het noorden en langs de stranden langs de westkust blijft de bewolking de overhand houden. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C op de Wadden tot lokaal 24°C in Limburg. De wind is noord tot noordwest en is matig.

Vooruitzichten

Aanvankelijk droog met maxima die stijgen naar waardes boven het langjarig gemiddelde van 19-20°C, vanaf de tweede helft van de week wisselvallig en dalende middagtemperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 10 juni tot en met zondag 17 juni

Wisselvallig en maxima onder het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn