Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

Eerst lokaal mist, verder wolkenvelden maar ook een enkel buitje.

19 oktober 2015 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

Een hoogtelaag boven het zuiden van Duitsland trekt langzaam zuidoostwaarts weg. Een noordoost zuidwest geori├źnteerde vore over het oosten van het land trekt zuidoostwaarts en verlaat later vanmiddag het zuidoosten. In de vore zijn zwakke frontale restanten ingevangen. De lucht boven land is in de onderste niveaus aanhoudend vochtig. Overdag komt ons land geleidelijk meer onder invloed van een langgerekt hogedrukgebied vanaf de Azoren richting de UK. Ons land bevindt zich dan aan de noordoostflank in een noordwestelijke bovenstroming. De aangevoerde lucht wordt droger, de grenslaag ook boven land wat onstabiel.

Vanochtend is het nevelig en eerst komt er in het oosten lokaal nog mist voor. Verder is het bewolkt, al kan vanmiddag de zon hier en daar tevoorschijn komen. Plaatselijk kan er wat lichte regen of een buitje vallen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 12 graden. De wind is meest noordelijk en zwak tot matig.

Vannacht is er tamelijk veel bewolking. Lokaal kan er wat mist ontstaan. Het blijft meest droog en de minimumtemperatuur loopt uiteen van 7 graden in het oosten en zuidoosten tot 11 graden aan zee. De wind is noordwestelijk en zwak, aan zee en in het Wadden- en IJsselmeergebied matig.

Waarschuwing land 0 new

Dinsdag overdag verandert er weinig. Er zijn wolkenvelden en nu en dan valt er een licht buitje. Vooral in de middag laat de zon zich ook zien. De maxima liggen rond 12 graden. De noordwestenwind is zwak tot matig.

Een hogedrukuitloper boven de oceaan breidt zich via Biskaje uit richting Frankrijk. De neerslagkansen de eerste helft van deze nieuwe week zijn klein. Woensdag passeert een koufront ons land. De dagen erna bouwt de hogedruk vanaf de oceaan op richting Frankrijk. Gedurende de MD-periode komt dat hogedrukgebied boven het oosten van Europa te liggen. Gedurende de EPS periode neemt de invloed van het hoog, met het verder oostwaarts wegtrekken ervan, af. De hoogtestroming op de oceaan begint dan flink uit te slaan en na het komende weekeinde bereiken actieve storingen mogelijk onze omgeving. Toch zijn er ook dan nog een tweetal clusters, met zo’n 20 leden, die de invloed van het hoog boven oost Europa laten domineren

Vooruitzichten

Na woensdag meest droog. De zon schijnt af en toe, met een graad of 13 ligt de temperatuur rond de normale waarde voor de tijd van het jaar.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 26 oktober tot en met maandag 02 november Onzeker: Een 60% kans op wisselvallig weer, dan wel een 40% kans op meest droog weer. De middagtemperatuur gaat waarschijnlijk richting 10 graden.

Temp. op 2m in ┬░C - Noord-Oost Nederland

Neerslag in mm. - Noord-Oost Nederland

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn