Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Eerst lokaal mistbanken, verder zonnige perioden, warm en droog.

23 juli 2018 door Jannes Wiersema

In de noordelijke helft komen lokaal (dichte) mistbanken voor, die in de eerste helft van de ochtend oplossen. In het zuidoosten zijn eerst nog wolkenvelden aanwezig. Verder zijn er vandaag zonnige perioden en blijft het droog. De middagtemperaturen liggen tussen 25°C op de Wadden en 30°C in het zuidoosten. Er waait een zwakke noordwestelijke wind.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar dinsdag zijn er brede opklaringen. Bij een zwakke, veranderlijke wind komen de minima uit rond 17°C, in stedelijke gebieden wordt het niet koeler dan 20°C.

Dinsdag schijnt de zon uitbundig, op wat kleine stapelwolken na. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 26°C op de Wadden tot 33°C in het zuiden en oosten. In de middag steekt in de kustgebieden een verkoelende zeewind op. Verder staat er een zwakke, veranderlijke wind.

Vooruitzichten

Tropisch warm met landinwaarts maxima tussen 30 en 36°C, zonnige perioden en recorddroogte. De minima komen op veel plaatsen niet meer beneden de 20°C. In stedelijke gebieden liggen de temperaturen zowel overdag als ’s nachts nog enkele graden hoger. Aan de kust is er in de tweede helft van de middag kans op iets lagere temperaturen door wind van zee. Vanaf zaterdag toenemende kans op regen en/of onweer en zondag minder heet.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 30 juli tot en met maandag 06 augustus

Aanhoudend zomers tot tropisch warm (met name in het oosten en zuidoosten), maar wel af en toe kans op onweersbuien.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn