Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Eerst mistbanken, later op meer plaatsen zon.

07 november 2017 door Jannes Wiersema

De dag begint met nevel en vooral in het oosten enkele mistbanken. Later vanochtend en aan het begin van de middag lost de mist op de meeste plaatsen op en zijn er zonnige perioden. Vooral in het (noord)oosten blijft de kans op hardnekkige laaghangende bewolking en mist. Het blijft droog en het is vrij koud met een maximumtemperatuur rond 8°C. In gebieden met hardnekkige bewolking wordt het niet warmer dan een graad of 5. De wind komt uit zuidoostelijke richtingen en is zwak tot matig.

Waarschuwing land 0 new Kaart verwachtingen vandaag dag

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn er enkele wolkenvelden. Met name in het zuidwesten en westen zijn er ook opklaringen. In opklaringsgebieden kan opnieuw mist ontstaan. Later in de nacht is in het oosten en zuidoosten wat lichte (mot)regen niet geheel uitgesloten. De minimumtemperatuur loopt uiteen van enkele graden boven nul onder de bewolking tot net onder nul in opklaringsgebieden. Er staat een zwakke tot matige wind uit oost tot noordoost.

Woensdag overdag overheersen de wolkenvelden. In het zuidoosten is de bewolking waarschijnlijk het dikst en daar is wat lichte regen mogelijk, verder blijft het op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind is zwak tot matig en veranderlijk, later op de dag meest noordelijk.

Vooruitzichten

Slechts af en toe zon en vanaf vrijdag wisselvallig met geregeld regen of buien. Middagtemperaturen aanvankelijk boven, vanaf het weekeinde rond de normale waarden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 14 november tot en met dinsdag 21 november

Redelijke kans (60%) op een overgang naar een minder wisselvallig weertype met middagtemperaturen rond of iets beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn