Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Eerst nevel of mist. In de loop van de dag af en toe zon.

25 september 2017 door Jannes Wiersema

De dag start op veel plaatsen met nevel, mist(banken) of lage bewolking. Later is er af en toe zon en kan er in het noordoosten een lichte bui voorkomen. De maximumtemperatuur varieert van 16°C in het noordwesten tot lokaal 19°C in het zuiden. De oostelijke wind is zwak tot matig, in de avond wordt de wind noordoostelijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht ontstaat er opnieuw nevel of mist. Vooral in het (noord)oosten kan er lichte regen vallen. Het koelt af naar circa 10°C. De oost- tot noordoostelijke wind is zwak.

Dinsdag overdag is er een afwisseling van zon en wolken en zijn er enkele lichte buien mogelijk. Vlakbij de kust zijn er perioden met zon en is het overwegend droog. De maximumtemperatuur komt in het noorden uit rond 16°C en in het zuiden rond 19°C. De zwakke tot matige wind waait uit oost- tot noordoostelijke richting.

Vooruitzichten

Geleidelijk overgang naar frisser en onbestendig weer met toenemende neerslagkansen en maximumtemperaturen in het weekeinde dalend naar ongeveer 16 graden

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 02 oktober tot en met maandag 09 oktober

Grote kans (80%) op het aanhouden van een onbestendig weertype met maximumtemperaturen iets onder de langjaargemiddelde waarden.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn