Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Eerst nog enkele buien met kans op hagel geleidelijk droog en meer zon.

09 januari 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het wisselend bewolkt en komen er vooral in de kustprovincies nog enkele (hagel)buien voor. Dieper landinwaarts is het inmiddels nagenoeg droog en zijn er brede opklaringen. In de loop van de ochtend nemen de buien van het noorden uit geleidelijk af en zullen uiteindelijk helemaal verdwijnen, het laatst in het zuidwestelijk kustgebied. Met de afnemende buiigheid komt er steeds meer ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het oosten en zuidoosten tot 8°C in het westen. De wind is noordwest tot noord en is matig tot vrij krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard.

komende avond en nacht is er weinig bewolking. De minimumtemperaturen lopen uiteen van -2°C in het oosten en zuidoosten tot +2°C vlak aan zee. De noordelijke wind is zwak tot matig.

Morgen neemt de bewolking van het noordwesten uit geleidelijk toe en in de loop van de middag en in de avond gaat er op steeds meer plaatsen lichte regen of motregen vallen. In Limburg kan er later in de avond mogelijk natte sneeuw vallen, in de heuvels mogelijk even droge sneeuw. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 2°C in het uiterste oosten en zuidoosten tot 6°C langs de westkust. De zwakke tot matige wind draait in de middag geleidelijk van noord naar west, aan zee naar noordwest.

Vooruitzichten

Vrij zacht en wisselvallig met veel bewolking en van tijd tot tijd regen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 16 januari tot en met woensdag 23 januari

Aanvankelijk grote kans (70%) op een wisselvallig en vrij zacht weertype. Later  toenemende kans op een kouder weertype met mogelijk winterse neerslag.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

 Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn