Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Eerst nog enkele mistbanken, vandaag lange tijd droog.

11 november 2013 door Jannes Wiersema

bewolktEen rug-as boven het oosten trekt naar DL en zorgt voor een zuidelijke stroming van polaire lucht. Er volgt een warmtefront, 18 UTC boven het nauw van Calais, 00 UTC, tegen de westkust en deze verlaat dinsdag 06 UTC het oosten. Het wordt kort gevolgd door het golvende koufront, welke uiteindelijk dinsdagavond boven het zuidoosten wat blijft slepen.

Het is breed opgeklaard en vanochtend zijn er perioden met zon. Er komen eerst nog enkele mistbanken voor. Geleidelijk aan komt er meer bewolking maar het blijft nog lang droog. Pas in de loop van de avond neemt de kans op regen in het westen toe. De middagtemperatuur ligt rond de 9 graden. De wind wordt zuidelijk en neemt toe tot matig, langs de kust tot (vrij) krachtig.

In de nacht naar dinsdag is er veel bewolking en vanuit het westen trekt een gebied met lichte regen of motregen verder het land in. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 7 graden en de zuidelijke wind is matig, langs de kust (vrij) krachtig.

Dinsdag overdag blijft de bewolking overheersen en van tijd tot tijd regent het. Pas in de avond wordt het vanuit het westen droog. De middagtemperatuur wordt een graad of 9 a 10. De zuidelijke wind is meest matig. In de loop van de middag en avond draait de wind naar noordwesten. (Bron: KNMI)

en aanzien van de genoemde afsnoering zijn er nog wel onzekerheden maar de meeste leden laten dit voltrekken. In de EPS periode is er een vrij groot scala van oplossingen mogelijk. Het aantal met een een westelijke bovenstroming blijft wel domineren. Dit staat naar alle waarschijnlijkheid garant voor een (licht) wisselvallig weertype met temperaturen rond of iets onder normaal.

Vooruitzichten

Wisselvallig.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 18 november tot en met maandag 25 november

Waarschijnlijk aanhoudend wisselvallig, temperaturen liggen in het algemeen rond of iets onder normaal.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn