Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Eerst nog lokaal dichte mist. Van het zuidwesten uit regenachtig.

27 maart 2018 door Jannes Wiersema

Er zijn vanochtend wolkenvelden en aanvankelijk komt er vooral in het midden en in oa Groningen nog lokaal (dichte) mist voor. In de loop van de ochtend wordt de bewolking van het zuidwesten uit dikker en gaat het in het zuidwesten regenen. Deze regen breidt zich in de middag geleidelijk over het hele land uit. De temperatuur loopt op naar 6°C op de Wadden tot lokaal 10°C in het oosten. De wind komt uit zuidoost tot zuid en is zwak tot matig. Geleidelijk wordt de wind aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht van dinsdag op woensdag is het nevelig en valt er van tijd tot tijd (mot)regen. Mogelijk komt er lokaal mist voor. In de loop van de nacht wordt het van het zuidwesten uit op steeds meer plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C. De wind draait geleidelijk naar west tot zuidwest en wordt meest matig. In het noordoosten is de wind zuidoostelijk.

Woensdag overdag wordt de bewolking snel dikker en volgt er van het zuidwesten uit opnieuw en langdurig regen. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C, maar op de Wadden blijft de temperatuur enkele graden achter. De wind is zwak tot matig en wordt enige tijd veranderlijk. In de loop van de middag en avond draait de wind naar richtingen tussen west en noord en mogelijk komt er in het zuiden en westen enige tijd een vrij krachtige wind te staan.

Vooruitzichten

Geregeld zon maar ook van tijd tot tijd regen of enkele buien. Middagtemperaturen dicht bij het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 03 april tot en met dinsdag 10 april

De dagelijkse neerslagkans neemt in de loop van de periode af van 70% naar 40%. Grote spreiding in de mogelijke middagtemperaturen, waarbij de kans op zacht weer ongeveer twee keer zo groot is als de kans op koud weer.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn