Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Eerst nog (mot)regen, vooral in het noorden, later enkele buien.

21 juni 2018 door Jannes Wiersema

Aanvankelijk bewolkt en af en toe wat regen of motregen. Geleidelijk komen er van het westen uit enkele opklaringen binnen. In de loop van de ochtend krijgt, vooral het noorden, met enkele buien of af en toe regen te maken. Met middagtemperaturen die uiteenlopen van 15°C op de Wadden tot 19°C in het zuidoosten is het vandaag een stuk koeler dan de afgelopen dagen. De noordwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig, in het Waddengebied mogelijk hard.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht is er tamelijk veel bewolking en neemt de buienactiviteit, wederom vooral in de noordelijke helft van het land, weer tijdelijk toe. De minimumtemperatuur komt uit op omstreeks 12°C. De noordwestenwind is matig of vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig of hard.

Vrijdag overdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er is een enkele bui of wat (mot)regen mogelijk. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 16°C. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig of hard.

Vooruitzichten

Aanvankelijk wolkenvelden maar geleidelijk meer zon. De eerste dagen koel en overwegend droog. Na het weekeinde oplopende temperaturen naar waardes iets boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 28 juni tot en met donderdag 05 juli

Grote kans (70-80%) op het aanhouden van het overwegend droge weertype. Er is bovendien grote kans (rond 70%) op temperaturen (ruim) boven het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn