Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Eerst op veel plaatsen mist enin het zuiden plaatselijk regen.

09 maart 2017 door Jannes Wiersema

In de ochtend is het tamelijk bewolkt en nevelig met aanvankelijk op veel plaatsen mist. In het zuiden van het land valt er plaatselijk lichte (mot)regen. Geleidelijk aan laat de zon zich af en toe zien en is er kans op een bui. De middagtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordwestelijk kustgebied tot 12°C in het zuidoosten. De wind is eerst zuidelijk en matig, draait in de middag naar west tot noordwest en neemt dan met name in het noordelijke kustgebied toe naar vrij krachtig tot krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Gedurende de nacht naar vrijdag zijn er brede opklaringen. Het is droog en met name in het zuiden is er kans op enkele mistbanken. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5°C vlak aan zee tot lokaal rond het vriespunt verder landinwaarts. De wind is zwak tot matig en meest westelijk.

Vrijdag overdag zijn er flinke perioden met zon. Het blijft droog en de middagtemperatuur ligt op ongeveer 10°C. De wind is meest zwak, eerst uit noordwest en later uit uiteenlopende richtingen.

Vooruitzichten

Geregeld zon maar ook af en toe wat regen of een bui. Aanvankelijk liggen de temperaturen rond of iets boven normaal, na het weekeinde rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 16 maart tot en met donderdag 23 maart

Ongeveer 50% kans op overwegend droog weer met middagtemperaturen rond normaal. Rond 50% op een wisselvalliger weertype

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn