Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Eerst overwegend bewolkt, geleidelijk meer zon.

06 juli 2018 door Jannes Wiersema

De dag begint in vrijwel het hele land met bewolking. Deze lost in de loop van de ochtend grotendeels op en in de middag is het dan overal vrij zonnig. Vooral in de avond drijven er velden hoge bewolking over. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C op de Wadden tot 27°C in het zuidoosten van het land. De wind is noordelijk en zwak tot matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar zaterdag is er weinig bewolking en blijft het droog. De minimumtemperatuur varieert van 7°C plaatselijk in het noordoosten tot 15°C in het zuidoosten. De wind wordt zwak en veranderlijk, in het oostelijk Waddengebied staat een matige noord- tot noordwestenwind.

Zaterdag overdag is het zonnig, afgezien van wat sluierbewolking of een enkele stapelwolk. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C langs de noordkust tot 27°C in het zuidoosten. De wind wordt overal noordelijk en neemt toe naar matig.

Vooruitzichten

Eerst zonnig en vooral in het zuiden aan de warme kant. Dinsdag overgang naar gematigd zomerweer met meer bewolking en temperaturen rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 13 juli tot en met vrijdag 20 juli

Grote (60%) kans op vrij warm weer. 40% kans op temperaturen (iets) onder normaal. De neerslagkans neemt in de periode toe naar 40%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn