Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

Eerst perioden met zon, later op de dag perioden met regen

06 september 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend zijn er  zonnige perioden, in het noorden kan er aanvankelijk nog een bui voorkomen. In de loop van de dag neemt de bewolking van het noordwesten uit verder toe en in de middag gaat het vervolgens in het noorden regenen. Later krijgt de regen soms een buiig karakter. De regen bereikt pas in de avond het zuidoosten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noordelijk kustgebied tot 20°C plaatselijk in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, neemt in de kustgebieden toe naar vrij krachtig en aan de kust naar krachtig, in het noordelijk kustgebied in de loop van de middag af en toe hard, 7 Bft. In de loop van de avond neemt de wind af naar overwegend matig en draait in de kustgebieden naar west tot noordwest.

Komende nacht trekken er buien over het land, vooral in de kustgebieden mogelijk met onweer. In de loop van de nacht komen er van het noordwesten uit steeds meer opklaringen en kunnen er landinwaarts enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 9°C in opklaringen landinwaarts tot 13°C langs de zuidwestkust. De wind is zuidwestelijk en overwegend zwak.

Morgen is het half tot zwaar bewolkt en komen er buien voor. Vooral in de middag zijn dit af en toe felle buien, plaatselijk met onweer en korrelhagel. In de avond klaart het landinwaarts geleidelijk op en wordt het overwegend droog, in de kustgebieden komen dan nog steeds enkele buien voor. Het wordt maximaal een graad of 18 en de wind is west tot zuidwest en zwak tot matig. In de loop van de dag wordt de wind van het noordwesten uit noordwestelijk en matig, in de kustgebieden en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

De eerste dagen af en toe regen of enkele buien. De temperatuur ligt enkele graden onder de normaal voor de tijd van het jaar. Vanaf dinsdag geleidelijk droger en iets warmer.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Vrijdag 13 september tot en met Vrijdag 20 september

De dagelijkse neerslagkans ligt rond 20% met maximumtemperaturen rond, later in de periode mogelijk iets boven normaal.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn