Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Eerst plaatselijk dichte mist, verder perioden met zon.

02 april 2017 door Jannes Wiersema

In het midden en zuiden van het land komt plaatselijk dichte mist voor met een zicht van minder dan 200 meter. De mist lost in de loop van de ochtend op en op veel plaatsen schijnt vanmiddag de zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog. In de loop van de dag kan er langs de noordwestkust en op de Wadden laaghangende bewolking van zee binnendrijven. De middagtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is zwak tot matig en draait in de loop van de dag van zuidwest naar west tot noordwest.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Vanavond en vannacht breidt de laaghangende bewolking zich zuidwaarts over het land uit. Daar vooruit, tijdens opklaringen, kan in het midden en zuiden mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het zuiden tot 6°C in het noorden. Er staat een zwakke noordelijke wind.

Maandagochtend is het bewolkt en nevelig en lokaal komt ook mist voor. In de loop van de ochtend trekken mist en bewolking op en in de middag komt op de meeste plaatsen de zon tevoorschijn. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 12°C op de Wadden tot lokaal 16°C in het zuidoosten. De wind is zwak en veranderlijk, langs de kust kan er in de middag een zwakke wind van zee opsteken.

Vooruitzichten

Perioden met zon en overwegend droog. Middagtemperaturen rond 14°C, woensdag en donderdag tijdelijk iets lager

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 09 april tot en met zondag 16 april

Zondag nog een vrij grote kans op droog weer met temperaturen boven het langjarig gemiddelde. Na het volgende weekeinde overgang naar een wisselvalliger en beduidend koeler weertype.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn