Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

Eerst plaatselijk mist. Daarna perioden met zon en meest droog.

03 september 2017 door Jannes Wiersema

Hier en daar komen mistbanken voor die spoedig weer verdwijnen. Verder is er vandaag veel zon en ontstaan er in de loop van de dag ook stapelwolken. Het blijft vrijwel overal droog en de middagtemperatuur komt uit op ongeveer 20°C. De wind is zwak, uit zuid tot zuidwest. In de loop van de dag draait de wind naar zuidoost tot oost en neemt aan de kust toe naar matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht is het vrij helder en met name in het oosten is er weer kans op mist. In de loop van de nacht komt er in het zuidwesten bewolking binnendrijven. Bij een zwakke tot matige (zuid)oostenwind wordt de de minimumtemperatuur ongeveer 9°C.

Maandag breidt de bewolking boven het zuidwesten zich slechts langzaam noordoostwaarts uit, op de meeste plaatsen zijn er tot ver in de middag perioden met zon. Het blijft vrijwel overal droog en de middagtemperatuur komt uit rond 22°C. De wind is zwak, aan de kust matig en draait in de loop van de dag van zuidoost naar zuid tot zuidwest.

Vooruitzichten

Overgang naar wisselvallig weer met met elke dag een grote kans (60-90%) op regen of buien en middagtemperaturen rond of iets onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 10 september tot en met zondag 17 september

50% kans op aanhoudend wisselvallig weer met vrijwel iedere dag neerslag. 50% kans op overgang naar droog en rustig weer. Middagtemperaturen meestal iets onder normaal, 20% kans op overgang naar temperaturen ruim boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

BRON: KNMI

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn