Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Eerst plaatselijk mist. Zacht met soms een bui. Dinsdag eerst regen.

12 maart 2018 door Jannes Wiersema

De dag begint in de noordelijke helft met plaatselijk mist. Deze lost snel op. Het is dan wisselend bewolkt en langs de oostgrens valt in de ochtend wat lichte regen. In de middag neemt verspreid over het land de kans op enkele buien toe. De middagtemperatuur loopt uiteen van 9°C in het Waddengebied tot 15°C in het oosten. De wind is zwak tot matig en komt uit zuidoostelijke richtingen.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht van maandag op dinsdag raakt het bewolkt. Met name in het zuiden en westen volgt er van tijd tot tijd regen, elders is er nog een bui mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C, in het Waddengebied rond 4°C. De wind is overwegend zuidelijk en zwak tot matig. In de loop van de nacht draait de wind aan de westkust naar richtingen tussen west en noord en neemt aan de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust mogelijk toe naar (vrij) krachtig.

Dinsdag overdag is het bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen. In de loop van de middag beperkt de meeste neerslag zich tot het zuidoosten. De temperaturen lopen overdag niet of nauwelijks op en liggen tussen 5°C op de Wadden en lokaal 8°C in het uiterste oosten. De wind wordt overal noordwestelijk en is meest matig.

Vooruitzichten

Woensdag droog, daarna vooral in het zuiden toenemende kans op af en toe regen. In het weekeinde grote (70%) kans op (zeer) koud en droog weer met ’s nachts lichte tot matige vorst en overdag temperaturen van enkele graden boven nul.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 19 maart tot en met maandag 26 maart

Geleidelijke overgang naar wisselvallig weer met temperaturen rond of onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn