Sunday 10 December
Weerman Jannes Wiersema

Eerst regen, later in het westen buien.

14 november 2013 door Jannes Wiersema

Van tijd tot tijd regen

De bewolking neemt toe en van het westen uit volgt er af en toe regen of motregen. In de middag kunnen er vooral in het westen enkele buien tot ontwikkeling komen, met daarbij een kleine kans op onweer en korrelhagel. De middagtemperatuur loopt uiteen van 6 à 7 graden langs de oostgrens tot 11 graden vlak langs de kust. De zuidelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de middag en avond draait de wind naar noordwest en neemt aan de zuidwestkust mogelijk toe tot hard.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt met in het oosten nog plaatselijk lichte (mot)regen en in het westen van het land enkele buien. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 4 graden. De wind wordt noordelijk. Boven land is deze zwak, aan zee (vrij) krachtig.

Morgen overdag is er eerst vrij veel bewolking met in het zuidoosten nog wat (mot)regen. Aan de kust is lokaal een bui mogelijk. In de middag wordt het vrijwel overal droog en breekt de zon op meer plaatsen door. De maximumtemperatuur ligt rond de 10 graden. De noordelijke wind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Nadat zich in de loop van vandaag in het zuidelijk deel van een passerende hoogtetrog een afsnoering plaatsvindt, breidt zich in de loop van vrijdag en zaterdag een hoogterug uit tot boven het Noordzeegebied. In de polaire lucht heersen er tijdens het weekeinde dan ook rustige condities. Zondag neemt de rug in betekenis af en begin volgende  week ontwikkelt zich boven de Britse Eilanden een volgende langgerekte hoogtetrog, waarin woensdag boven het westen van Frankrijk een volgende afsnoering plaatsvindt. Ons land komt daarna aan de noordflank van het afgesnoerde laag te liggen, terwijl het hoog zich uitbreidt richting Scandinavië.

Vooruitzichten

In het weekeinde overwegend droog met kans op mist. Daarna kouder met af en toe regen of een enkele bui.

Vooruitzichten lange termijn
donderdag 21 November tot en met donderdag 28 november

Grote kans op een weertype met temperaturen onder normaal en af en toe een (winterse) bui.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn