Saturday 1 April
Weerman Jannes Wiersema

Eerst regen, later op de dag opklaringen

02 januari 2015 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

Vanochtend regent het nog op veel plaatsen. De regen trekt echter vrij snel naar het zuidoosten weg en vanuit het noordwesten trekken opklaringen ons land binnen. In de middag zijn er perioden met zon en later kan er in het noorden een bui voorkomen. De maxima liggen rond 9 graden en deze worden in het westen vanmorgen al bereikt. In de loop van de middag daalt de temperatuur naar 7 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan de kust en op het IJsselmeer een krachtige tot harde en vlagerige zuidwestelijke wind. In het noordelijk kustgebied komen bovendien de hele dag zware windstoten voor tot 75-85 km/uur. Van het westen uit draait de wind naar westelijke richtingen en pas in de loop van de avond neemt de wind in het zuiden duidelijk af.

In de nacht naar zaterdag zijn er opklaringen, blijft het droog en de minimumtemperatuur loopt uiteen van 7 graden vlak aan zee tot +1 graad in het zuidoosten van het land. De wind wordt zuidwestelijk en neemt af naar zwak tot matig boven land en (vrij) krachtig aan de kust. In het noordelijk kustgebied is de wind nog af en toe hard.

Zaterdag overdag neemt van het westen uit de bewolking snel toe. In de loop van de ochtend gaat het aan de kust regenen, in de zuidelijke helft kan de regen ’s middags op steeds meer plaatsen overgaan in (natte) sneeuw. De middagtemperatuur loopt uiteen van 5 graden in het Waddengebied tot dichtbij 0 graden in aanhoudende (natte) sneeuw. In de loop van de avond verlaat de meeste neerslag het zuidoosten. De wind wordt zuidelijk en is meest matig. In het zuiden van het land wordt de wind in de middag oostelijk en later noordelijk.

Vooruitzichten

Aanvankelijk overwegend droog met geregeld zon en ’s nachts temperaturen rond het vriespunt. In de tweede helft van de volgende week weer toenemende neerslagkansen.

Za Zo Ma Di Wo Do
Zonneschijn (%) 10 30 30 30 20 10
Neerslagkans (%) 90 20 10 20 40 90
Neerslaghoeveelheid (mm) 2/8 0 0 0 0/2 5/12
Minimumtemperatuur (°C) 1/3 1/2 -1/1 -2/1 -1/1 2/5
Middagtemperatuur (°C) 2/4 6/7 2/5 2/5 5/7 7/9
Windrichting ZO NW ZW Z ZW ZW
Windkracht (bft) 3 4 3 3 3 5

 8 total views,  1 views today

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn