Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Eerst regen, later vandaag buien en veel wind.

13 januari 2019 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en vanochtend trekt een regengebied van noordwest naar zuidoost over het land. In de loop van de ochtend wordt het van het noorden uit af en toe droog, maar er blijft van tijd regen of een bui mogelijk. Halverwege de middag trekken fellere buien met (zware) windstoten het noorden van het land binnen. Daarachter komen er wat opklaringen voor, maar buien blijven mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind komt uit west tot noordwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig. In de kustgebieden en op het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft, in het noordelijk kustgebied mogelijk stormachtig, 8 Bft. Met name bij buien is er in de loop van de middag en avond kans op zware windstoten tot ca. 80 km/uur, in het noordelijk kustgebied tot ca. 90 km/uur.

Komende nacht zijn er wolkenvelden en trekt een band met buiige regen van noord naar zuid over het land. Daarachter klaart het hier en daar op, maar later volgen er in het noorden enkele buien. De minimumtemperatuur varieert van 3°C plaatselijk in het oosten tot 6°C langs de zuidwestkust. De wind is noordwestelijk en matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 à 7 Bft.

Maandag overdag zijn er opklaringen en komen verspreid over het land enkele lichte buien voor. Deze kunnen lokaal gepaard gaan met korrelhagel, in het noordoosten mogelijk ook met natte sneeuw. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het noordoosten tot 7°C aan de Zeeuwse kust. De noordwestelijke wind is boven land overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig en vooral in de ochtend in het noordelijk kustgebied nog hard, 7 Bft. In de avond neemt de wind landinwaarts af naar zwak tot matig, aan zee naar matig tot vrij krachtig, in het Waddengebied krachtig, 6 Bft.

Vooruitzichten

Dinsdag en woensdag nog vrij zacht en meest droog. Donderdag regen, daarna lagere temperaturen met mogelijk nog een (winterse) bui.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 20 januari tot en met zondag 27 januari

Grote kans (70-80%) op een vrij koud weertype. Het blijft waarschijnlijk (licht) wisselvallig met kans op af en toe winterse neerslag.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn