Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Eerst veel wind in he tZuiden en perioden met regen, later vandaag rustiger en droger.

02 maart 2017 door Jannes Wiersema

De ochtend begint onstuimig met een (vrij) krachtige wind boven land en langs de westkust en op het IJsselmeer een stormachtige wind, 8 Bft. Bovendien komen er zware windstoten voor van 75-90 km/uur. Alleen in het uiterste noordoosten van het land is het rustiger met een matige zuidwestenwind. Verder is er veel bewolking en regent het in het noorden en midden van het land langdurig. In het zuiden is het overwegend droog, maar is een enkele bui mogelijk. In de loop van de middag wordt het van het westen uit droog en breekt de zon soms door. De middagtemperatuur komt op circa 8°C uit. De westelijke wind neemt later in de ochtend af naar matig boven land en naar vrij krachtig tot krachtig in de kustgebieden. In de avond draait de wind naar zuidwest en neemt iets verder in kracht af.

 Waarschuwing land 0 new

Komende nacht zijn er eerst brede opklaringen, later in de nacht neemt in het zuiden de bewolking toe. Het blijft droog en de minimumtemperatuur wordt ongeveer 2°C, in het oosten kan het plaatselijk 0°C worden. De wind wordt zuidelijk, zwak tot matig.

Morgen overdag komt er geleidelijk meer bewolking opzetten. In de loop van de middag gaat het van het zuiden uit enkele uren af en toe regenen, vooral in het westen van het land. In de avond wordt het weer overwegend droog met enkele opklaringen, vooral in het zuidwesten is er dan nog een enkele bui mogelijk. De middagtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noorden tot 12°C plaatselijk in het zuiden van het land. De zuid- tot zuidoostenwind is matig, aan zee mogelijk vrij krachtig.

Vooruitzichten

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 09 maart tot en met donderdag 16 maart

Aanhoudend licht wisselvallig met een toenemende kans op temperaturen iets beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron : KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn