Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Eerst veel zon, vanmiddag stapelwolken. Maandag zonnig en warm.

21 mei 2017 door Jannes Wiersema

De dag begint op de meeste plaatsen met veel zon, alleen in het westen trekken eerst enkele wolkenvelden over. Vanmiddag zijn er vrij veel stapelwolken, maar blijft de zon geregeld te zien. De maxima lopen uiteen van 17°C in het noordwesten tot rond 20°C in de zuidelijke helft. De wind is zuidelijk en zwak tot matig. In de middag steekt in de kustgebieden een zwakke tot matige wind op uit richtingen tussen noordwest en noord. Vanavond lost de meeste bewolking op en draait de wind overal naar noordoost tot oost.

foto van Jannes Wiersema. Waarschuwing land 0 new

Komende nacht is het vrijwel onbewolkt. De temperaturen dalen naar waarden tussen 6°C in het noordoosten en 10°C aan zee. Er staat een zwakke oostelijke wind. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind matig.

Maandag overdag is het zonnig, op enkele kleine stapelwolken na. De maxima lopen uiteen van 21°C op de Wadden tot lokaal 26°C in het zuiden. De wind draait in de loop van de dag naar het zuidoosten en is zwak tot matig. In de middag kan aan de kust een zwakke wind van zee gaan waaien.

Vooruitzichten

Perioden met zon, (vrij) warm en zo goed als droog.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 28 mei tot en met zondag 04 juni

De eerste dagen grote kans (70-80%) op een droog en warm tot zeer warm weertype. Daarna neemt de kans op een wisselvalliger weertype toe naar ongeveer 40%. De temperaturen blijven waarschijnlijk boven het langjarig gemiddelde liggen.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn