Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Eerst vooral in het (noord)oosten regen, daarna tot de avond meest droog.

30 maart 2018 door Jannes Wiersema

In het noordoosten en oosten is het vanochtend bewolkt met eerst nog regen. Van het zuiden uit is de zon af en toe te zien en dan blijft het tot de avond overwegend droog. Vanavond trekt een gebied met buiige regen, lokaal met kans op onweer, het zuiden binnen en dit neerslaggebied bereikt het midden van het land tegen middernacht. De maxima liggen tussen 8°C in het noordelijk kustgebied en 13°C in het midden en zuiden. De wind is zuidoostelijk, later oostelijk en matig, in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig, vanavond mogelijk krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar zaterdag verplaatst het neerslaggebied zich naar het noorden en klaart het in het zuiden op. De minimumtemperatuur komt uit op circa 4°C. In het noorden staat een matige oostenwind, in het zuiden draait de wind naar een zuidelijke richting en is zwak tot matig van kracht.

Zaterdagochtend is het in het noorden bewolkt met eerst nog wat regen terwijl het in het zuiden droog is met opklaringen. In de middag breiden de opklaringen zich noordwaarts uit, maar in het noord(oost)en zou het bewolkt kunnen blijven met kans op regen. In het midden en zuiden ontstaan enkele buien. De maximumtemperatuur komt in een groot deel van het land op circa 11°C uit, maar als het in het noord(oost)en bewolkt blijft loopt de middagtemperatuur daar niet verder op dan 5°C. De wind neemt in kracht af en wordt veranderlijk, in het noordelijk kustgebied staat een matige oostenwind.

Vooruitzichten

Wisselvallig. Tijdens Pasen vrij koud met vooral in de nacht naar maandag kans op lichte vorst. Daarna waarschijnlijk enkele dagen beduidend zachter, vooral in het zuidoosten van het land.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 06 april tot en met vrijdag 13 april

Grote kans (60%) op een minder wisselvallig en zonniger weertype. Er is een vrij grote spreiding in de mogelijke middagtemperaturen, waarbij de kans op temperaturen boven normaal ongeveer 70% is.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn