Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

Eerst wat regen, later vandaag perioden met zon.

02 juli 2017 door Jannes Wiersema

Er is eerst veel bewolking en soms wat lichte regen of motregen. In de loop van de middag en vanavond wordt het van het noordwesten uit droog en breekt de zon goed door. De maximumtemperatuur ligt rond de 20 graden. De overwegend matige wind is zuidwest tot west en draait in de loop van de dag naar noordwest.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht is er weinig bewolking. Lokaal kan een ondiepe mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur varieert van 7°C plaatselijk landinwaarts tot 12°C vlak aan zee. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig en in het noordelijk kustgebied geleidelijk vrij krachtig.

Maandag overdag trekken er wolkenvelden over. In de loop van de ochtend kan er lokaal wat lichte buiige regen vallen en er kunnen vooral in het noordoosten van het land ’s middags enkele buien ontstaan. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C aan zee tot lokaal 24°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig.

Vooruitzichten

Wolkenvelden, ook nu en dan zon en meest droog. De temperatuur loopt op richting 25 graden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 09 juli tot en met zondag 16 juli

Grote kans (50-60%) op licht wisselvallig weer met vrij veel bewolking en nu en dan wat regen. De maximumtemperatuur ligt waarschijnlijk dichtbij de normale waarde voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn