Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Eerst wolkenvelden maar geleidelijk meer zon

31 oktober 2012 door Jannes Wiersema

Vanuit het Zuiden flinke opklaringen en droog.

 

 

In de ochtend zijn er eerst vrij veel wolkenvelden. Vanuit het zuiden krijgt de zon in de loop van de dag steeds meer de overhand. Het blijft droog en de middagtemperatuur wordt ongeveer 11 graden. De zuidelijke wind neemt toe tot matig, kracht 4, langs de kust tot (vrij) krachtig, 5 à 6 Bft.

De nacht naar donderdag verloopt helder. Het kwik daalt naar een graad of 6 en er staat een matige zuidoosten wind, aan de kust is de wind (vrij) krachtig, 5 tot 6 Bft.

Donderdagochtend wordt de bewolking van het zuidwesten uit snel dikker en er volgen perioden met regen. De temperatuur ligt in de middag rond een graad of 10 en er staat een matige zuidoostenwind, aan zee krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. In de middag draait de wind naar een zuidwestelijke richting en neemt geleidelijk wat in kracht af

Na woensdag blijft het onder invloed van lagedrukgebieden tussen IJsland en Schotland aanhoudend wisselvallig weer. Tevens is het vaak winderig maar de kans dat een randstoring vrijdag de wind in de gordijnen jaagt (zuidwesterstorm) is afgenomen. De middagtemperaturen komen veelal op normale waarden voor begin november uit.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn