Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Eerst zon, geleidelijk meer bewolking en af en toe regen.

14 juni 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag schijnt eerst op veel plaatsen de zon. In de loop van de ochtend wordt de bewolking van het westen uit dikker en vanmiddag gaat het af en toe regenen. In de loop van de avond komen er van het westen uit opklaringen en wordt het droog. De maximumtemperatuur varieert van 17°C aan zee tot 23°C lokaal in het zuidoosten. De zuidwestenwind is landinwaarts matig, in de kustgebieden vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer geleidelijk krachtig en in het noordwestelijk kustgebied in de middag hard. In het Waddengebied zijn vanmiddag windstoten rond 70 km/uur mogelijk. Vanavond wordt de wind westelijk en neemt af naar zwak tot matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar vrijdag zijn er naast brede opklaringen ook wolkenvelden. Waar het langdurig opklaart kunnen mist of mistbanken ontstaan, de kans hierop is het grootst in het noorden. De minimumtemperatuur varieert van 10°C in het noorden tot ongeveer 13°C elders. De wind neemt verder af naar zwak en veranderlijk.

Na het optrekken van de mist zijn er vrijdag overdag perioden met zon. In de middag kan vooral landinwaarts een lichte bui ontstaan. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C aan zee tot 24°C in het zuidoosten. De wind is landinwaarts zwak uit zuid tot zuidwest, in de kustgebieden waait er in de middag een matige wind vanaf zee.

Vooruitzichten

Perioden met zon en vooral in het noorden ook af en toe wat regen. De maxima komen uit op ongeveer 20°C en de minima omstreeks 12°C.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 21 juni tot en met donderdag 28 juni

Aanvankelijk is de dagelijkse neerslagkans klein (20%), in de loop van de periode neemt deze iets toe naar 30-40%. De gehele periode is er een grote onzekerheid in de temperatuur. De eerste dagen is de kans op koel weer het grootst, in de laatste juniweek neemt de kans op warm zomerweer toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn