Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

Eerst zon, in de loop van de middag forse onweersbuien.

29 mei 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het overwegend zonnig en is het droog. Landinwaarts ontstaan er geleidelijk stapelwolken die in de loop van de middag zullen uitgroeien tot forse onweersbuien. Hierbij valt veel, plaatselijk zeer veel neerslag met mogelijk wateroverlast tot gevolg. Ook is er kans op hagel en windstoten,mogelijk dat Friesland en Groningen meest buiten schot blijft (zeker Noorderlijk kustgebiede). De temperatuur loopt op van 25°C aan de kust tot 30°C verder landinwaarts. De wind is noordoostelijk en is boven land zwak tot matig en in de kustgebieden matig tot vrij krachtig. In de loop van de dag wordt wind vanuit het zuiden veranderlijk, in het zuidwesten draait deze naar west.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de tweede helft van de avond neemt de buienactiviteit van het zuidoosten uit geleidelijk af. Komende nacht komt er vooral in het (noord)westen nog een enkele (onweers-)bui voor. Op de meeste plaatsen wordt het echter droog en zijn er brede opklaringen. Op plaatsen waar veel neerslag is gevallen kan een mistbank ontstaan. De minimumtemperaturen varieren van 15°C in het zuidwesten tot 18°C in het noordoosten. De wind is zwak uit een meest zuidelijke richting.

Morgen overdag zijn er zonnige perioden en is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog. In de middag ontstaan er geleidelijk stapelwolken die lokaal kunnen uitgroeien tot een regen- en onweersbui. Hierbij kunnen hagel en windstoten voorkomen. De middagtemperaturen komen met 20°C in de kustgebieden tot 28°C in het oosten iets lager uit dan vandaag. De wind komt uit een zuidelijke richting en blijft zwak tot matig.

Vooruitzichten

Warm weer met de eerste dagen kans op regen- en onweersbuien. Vanaf zondag afnemende neerslagkans.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 05 juni tot en met dinsdag 12 juni

De kans op het aanhouden van het weertype met temperaturen boven normaal blijft groot (80%), pas aan het einde van de periode neemt de kans op lagere temperaturen toe. De neerslagkansen liggen de gehele periode rond 40%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn