Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

eerst zon. Vanavond regen en (zware) windstoten

12 februari 2014 door Jannes Wiersema

28Opklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar af en het is vrijwel overal droog. De temperatuur ligt rond 2 graden met landinwaarts lokaal vorst aan de grond, waardoor gladheid niet helemaal is uitgesloten. Aan zee is het rond 5 graden. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Overdag zijn er eerst perioden met zon en kan er vooral in het noordwesten nog een bui voorkomen. Vanmiddag neemt van het westen uit de bewolking toe en vanavond volgen er perioden met regen. De maximumtemperatuur is ongeveer 8 graden. De wind krimpt naar zuidelijke richtingen en neemt weer in kracht toe naar matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard in het kustgebied. In de avond neemt de wind aan zee verder toe tot stormachtig en treden er in de kustprovincies en Zuid-Limburg zware windstoten op, langs de noordwestkust mogelijk tot ongeveer 100 km/uur.

Komende nacht klaart het op, maar vanaf zee trekken er nog wel enkele buien over het land. De minima komen uit rond 4 graden. De zuidwestenwind blijft vrij krachtig, in de kustprovincies en op het IJsselmeer krachtig tot hard. In het waddengebied is de wind hard tot stormachtig en kunnen er windstoten optreden van ongeveer 80 km/uur.

Donderdag overdag zijn er wolkenvelden en er komt een enkele bui voor, in de middag vooral in het zuiden. De middagtemperatuur komt uit rond 8 graden. De zuidwestenwind neemt landinwaarts af naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig en in het waddengebied naar krachtig.

Vooruitzichten

Geregeld regen of enkele buien, maar ook af en toe zon. Vooral zaterdag veel wind en erg zacht. Na het weekeinde minder wind, maar aanhoudend zacht.

Do Vr Za Zo Ma Di
Zonneschijn (%) 30 30 30 20 20 40
Neerslagkans (%) 60 50 70 50 50 70
Neerslaghoeveelheid (mm) 1/2 0/2 1/4 0/2 0/3 0/3
Minimumtemperatuur (°C) 4 1/3 4/5 4/6 1/3 -1/2
Middagtemperatuur (°C) 8 7/8 11/12 7/9 7/8 6/7
Windrichting ZW ZW ZW ZW ZW NW
Windkracht (bft) 4 4 6 5 3 3

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn