Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Eerst zonnig. Vanaf vanmiddag kans op buien, mogelijk met onweer

11 mei 2017 door Jannes Wiersema

De dag begint zonnig, maar van het zuiden uit trekken geleidelijk wolkenvelden binnen. In het zuiden is vanochtend al een zeer lokale bui niet uitgesloten. In de loop van de middag neemt in de zuidelijke helft van het land de kans op een regen- of onweersbui verder toe. In het noorden blijft het nog lang tamelijk zonnig, maar vanavond kunnen ook daar enkele buien tot ontwikkeling komen. Het kwik loopt op naar 20 tot 22°C, alleen op de Wadden blijft de temperatuur enkele graden achter. De oostelijke wind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied neemt de wind toe naar (vrij) krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag  

Vannacht zijn er wolkenvelden en komt lokaal nog een regen- of onweersbui voor. In de loop van de nacht neemt van het zuiden uit de kans op buiige regen toe. Het koelt af naar ongeveer 12°C. De wind is zwak tot matig uit oost tot zuidoost.

Vrijdag begint tamelijk bewolkt met verspreid over het land (buiige) regen. In de middag neemt de kans op enkele regen- of onweersbuien sterk toe, waarbij er tussendoor hier en daar ruimte is voor de zon. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 15°C op de Wadden tot lokaal 20°C in het zuiden. De zwakke tot matige wind draait naar een zuidwestelijke richting

Vooruitzichten

Af en toe zon, maar tijdens het weekeinde ook enkele buien. Daarna enkele overwegend droge dagen met meer zon en temperaturen die enkele graden boven het langjarig gemiddelde uitkomen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 18 mei tot en met donderdag 25 mei

Grote kans (70-80%) op een snelle overgang naar een koel en (licht) wisselvallig weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn