Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Enige uren (zware) westerstorm en zeer zware windstoten.

18 januari 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend staat er langs de westkust enige tijd een (zware) storm, 9-10 Bft. Boven land is de wind krachtig tot hard, mogelijk stormachtig. De wind is aanvankelijk zuidwest, in het noordoosten eerst nog zuidoost, en draait geleidelijk naar west tot noordwest. Tot in de eerste helft van de middag zijn op veel plaatsen zeer zware windstoten mogelijk van 100-120 km/uur, aan zee mogelijk 130 km/u. In de tweede helft van de middag neemt de west- tot noordwestenwind snel af, boven land naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig. Het is bewolkt en er valt af en toe (mot)regen. In het noordoosten komt eerst nog lokaal onweer voor. In Groningen is het aanvankelijk nog glad als gevolg van eerder gevallen sneeuw. Deze gladheid verdwijnt snel. Van het westen uit wordt het droger en komt er een enkele opklaring voor. In de middag is het wisselend bewolkt met enkele buien, later mogelijk met winterse neerslag en onweer. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het noordoosten tot 10°C in het uiterste zuiden.

Waarschuwing land 0 new Kaart verwachtingen vandaag dag

In de nacht naar vrijdag zijn er wolkenvelden en komen er enkele (winterse) buien voor, mogelijk met onweer. Hierbij zou het dieper landinwaarts plaatselijk en kortstondig glad kunnen worden. De minimumtemperatuur varieert van 0°C in het noordoosten tot 5°C in het zuidwesten. De westelijke wind is zwak tot matig, aan zee (vrij) krachtig.

Vrijdag overdag is het wisselend bewolkt en trekken er enkele (winterse) buien, mogelijk met onweer, oostwaarts over het land. Later op de dag neemt daarbij de kans op plaatselijke gladheid toe. De maxima komen rond 5°C uit. De west- tot zuidwestelijke wind is zwak tot matig, aan zee mogelijk vrij krachtig.

Vooruitzichten

Tot en met zondag enkele winterse buien en ’s nachts kans op nachtvorst. Vanaf maandag of dinsdag overgang naar een (zeer) zacht weertype met maximumtemperaturen die oplopen richting 10°C. Daarbij is het overwegend bewolkt en valt er weinig neerslag.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 25 januari tot en met donderdag 01 februari

Eerst tijdelijk wisselvalliger, daarna is vrij rustig weer met maximumtemperaturen tussen 5 en 10°C en kleine neerslagkansen het meest waarschijnlijk. ’s Nachts toenemende kans op nachtvorst.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn