Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Enkele buien,

11 juli 2017 door Jannes Wiersema

In de ochtend zijn er wolkenvelden, maar de zon schijnt ook af en toe. In het noorden is er nog een enkele bui aanwezig, mogelijk met onweer. In de middag kan er ook elders een bui tot ontwikkeling komen. In de namiddag en avond komt er vanuit het zuidwesten geleidelijk meer bewolking opzetten later gevolgd door af en toe lichte regen. De maximumtemperatuur wordt circa 22°C, de wind komt uit het zuidwesten en is matig. In de loop van de middag draait de wind geleidelijk naar west en kan dan, vooral in het Waddengebied, af en toe vrij krachtig zijn. In de avond neemt de wind vervolgens overal af naar zwak en veranderlijk.

Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar woensdag breidt de bewolking zich over het gehele land uit en gaat het overal regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. De wind is zwak en veranderlijk.

Woensdag begint met regen, in de loop van de middag trekt het regengebied oostwaarts weg waarna vanuit het noordwesten de bewolking breekt en de zon af en toe gaat schijnen. Het wordt niet warmer dan zo’n 17°C. De wind is aanvankelijk nog zwak en veranderlijk, maar wordt in de loop van de ochtend noordelijk en zwak tot matig van kracht. In de middag neemt de wind verder in kracht toe naar matig, langs de kust vrij krachtig.

Vooruitzichten

Met uitzondering van donderdag, enkele buien, ook zonnige perioden. De middagtemperaturen liggen enkele graden beneden normaal. Vanaf zondag weer wat warmer.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 18 juli tot en met dinsdag 25 juli

Vrij grote kans op een rustig weertype met temperaturen rondom normaal. De kans op een meer zomers weertype met beduidend hogere temperaturen bedraagt ca. 30%.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn