Monday 26 February
Weerman Jannes Wiersema

Enkele buien, eerst met name in het (zuid)oosten.

18 augustus 2017 door Jannes Wiersema

Bewolking en opklaringen wisselen elkaar af. In het zuidoosten komen enkele buien voor. De minima komen uit rond 15°C. De wind is zuid tot zuidwest en zwak tot matig, aan de kust en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Vanochtend is er af en toe zon en trekken buien noordoostwaarts over de zuidoostelijke helft. In de middag volgen er enkele opklaringen en kan er nog een regenbui voorkomen. In de avond bereiken enkele zwaardere buien het noordwesten van het land, mogelijk met onweer, hagel en windstoten. De maximumtemperatuur komt uit rond 20°C. De zuidwestelijke wind is matig en aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

In de nacht naar zaterdag zijn er opklaringen, maar aan zee komen er enkele buien voor. Met name in het noordwesten is hierbij kans op onweer. De minima variëren van 10°C in het zuidoosten tot 15°C in het noordwesten. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind.

Zaterdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en komen er geregeld buien voor. De meeste en zwaarste buien worden in het noorden van het land verwacht. Met een middagtemperatuur rond 18°C is het vrij koel voor de tijd van het jaar. In de ochtend draait de wind van zuidwest naar west en is landinwaarts matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het Waddengebied krachtig. In de avond draait de wind landinwaarts naar het zuidwesten.

Vooruitzichten

Geregeld zon en slechts een kleine kans op een bui. Eerst nog aan de koele kant. Begin volgende week oplopende temperaturen, landinwaarts naar zomerse waarden op dinsdag.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 25 augustus tot en met vrijdag 01 september

De dagelijkse neerslagkans neemt toe naar ca. 60%. Daarbij is de kans op temperaturen rond of beneden het langjarig gemiddelde groot (70-80%).

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn