Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

Enkele buien en lokaal onweer, geleidelijk afnemende buienkans.

23 mei 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er perioden met zon maar aanvankelijk komen er nog enkele buien voor, vooral in het zuidwesten komt daar nog onweer bij voor. In de middag trekken de buien naar België weg en in de namiddag en avond zou er alleen in Zuid-Limburg nog een enkele (onweers)bui kunnen ontstaan. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 22°C in het noordwestelijk kustgebied tot lokaal 27°C in het oosten. De wind is noordoostelijk en matig, in het Waddengebied af en toe vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar donderdag zijn er opklaringen en koelt het af naar 11°C in het noordoosten en 14°C in het westen en zuiden. De oost- tot noordoostenwind is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

Donderdag overdag zijn er eerst zonnige perioden en is er slechts een kleine kans op een bui. In de middag en avond neemt de bewolking van het zuiden uit toe en volgen er stevige regen- en onweersbuien. Plaatselijk valt daarbij veel neerslag in korte tijd. Bovendien is er kans op hagel en windstoten van 60-70 km/uur. De buien worden vooral in het zuiden en midden verwacht, het noorden houdt het mogelijk de hele dag droog. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 25°C, op de Wadden 22°C. De oostelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in de loop van de dag vooral in het noordelijk kustgebied krachtig.

Vooruitzichten

Zonnige perioden, temperaturen ruim boven normaal en met uitzondering van het weekeinde, vooral in het zuiden kans op een regen- en onweersbui. In het noorden blijft het op de meeste dagen overwegend droog.

foto van Jannes Wiersema.

 

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 30 mei tot en met woensdag 06 juni

De kans op het aanhouden van het weertype met temperaturen boven normaal neemt geleidelijk naar 60%, waarmee de kans op een koeler weertype met temperaturen rond of iets boven normaal geleidelijk toeneemt tot 40%. De neerslagkansen zijn deze periode, gering rond 30%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn