Wednesday 6 December
Weerman Jannes Wiersema

Enkele buien, later vandaag in het noordoosten stevige onweersbuien.

13 mei 2018 door Jannes Wiersema

Het is half tot zwaar bewolkt en in het zuiden en oosten van het land komt plaatselijk al een enkele bui voor, lokaal met onweer. In de loop van de ochtend gaat het op steeds meer plaatsen in de zuidelijke helft van het land regenen. In de noord(oost)elijke helft van het land is er aanvankelijk nog ruimte voor de zon. In de loop van de middag gaan zich in het oosten en noordoosten enkele stevige onweersbuien ontwikkelen, daarbij is kans op hagel en kan er lokaal in korte tijd veel neerslag vallen. Bij de buien kunnen lokaal (zware) windstoten voorkomen. Deze buien trekken noordwestwaarts en zullen in de loop van de avond grotendeels oplossen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 13°C in het zuidwesten en zuiden tot lokaal 27°C in het uiterste noordoosten. In de loop van de ochtend draait de wind op de meeste plaatsen naar west en wordt matig. Alleen in het uiterste noordoosten blijft de wind uit het oosten waaien.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar maandag is het in het zuiden en westen bewolkt en mogelijk ook nevelig. Hier en daar kan nog een bui voorkomen. In het noorden is er weinig bewolking en kan aanvankelijk lokaal een mistbank voorkomen. De minimumtemperatuur ligt tussen de 11 en 14°C. De matige wind uit west tot noordwest wordt eerst zwak en veranderlijk om uiteindelijk overal noordoostelijk te worden. In het uiterste noorden blijft de wind matig uit oost tot noordoost.

Maandag overdag is het droog en is er veel zon, in het zuiden kan eerst nog (lage) bewolking en nevel voorkomen. De middagtemperatuur ligt rond 26°C, op de Waddeneilanden enkele graden lager. De wind is noordoost en overwegend matig.

Vooruitzichten

Maandag en dinsdag zonnig, droog en zomers warm. Woensdag af en toe regen en lagere temperaturen. Donderdag fris, daarna weer geleidelijk oplopende temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 20 mei tot en met zondag 27 mei

Grote kans op een rustig weertype met geregeld zon en soms een bui. De onzekerheid in de temperatuur is groot, de kans op zomerse temperaturen bedraagt ongeveer 20%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn