Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Enkele buien, maandag meer zon en geleidelijk droger.

05 november 2017 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en er valt af en toe (buiige) regen. Vanochtend trekt deze zone met bewolking en regen oostwaarts weg waarna het overal wisselend bewolkt wordt. Wel komen er gedurende de dag enkele buien voor waarbij er vooral in de kustprovincies lokaal onweer en hagel mogelijk is. In de avond beperkt de buiigheid zich tot de kustprovincies. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 10. De wind komt uit een westelijke richting en is overwegend matig, aan de kust af en toe vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar maandag verdwijnt de bewolking landinwaarts grotendeels. Aan zee komt meer bewolking voor met enkele buien. De minimumtemperatuur komt uit op 1 tot 4°C in het binnenland en zo’n 6°C in de kustgebieden. De zwakke tot matige wind is westelijk en draait in de loop van de nacht naar het noordwesten. Aan zee is de wind (vrij) krachtig.

Maandag overdag wisselen zon en wolken elkaar af en kan er lokaal nog een bui tot ontwikkeling komen. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De wind is noordwestelijk en zwak tot matig, aan zee aanvankelijk nog vrij krachtig.

Vooruitzichten

Aanvankelijk zonnige perioden en droog met enkele koude nachten. Later in de week toenemende bewolking en neerslagkansen. Middagtemperaturen rond of iets beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 12 november tot en met zondag 19 november

De eerste dagen nog een grote kans (70%) op een wisselvallig weertype met temperaturen rond normaal. Daarna mogelijk een overgang naar een rustig en vrij koud weertype.

foto van Jannes Wiersema.

http://www.hetweeractueel.nl/weer/roodeschool/actueel/

Bron: KNMI.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn