Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Enkele buien met hagel.

27 april 2017 door Jannes Wiersema

De zon schijnt regelmatig, al komen er ook enkele buien voor met hagel. In de loop van de middag komt er in het noordwesten steeds meer bewolking. Daar gaat het in de tweede helft van de middag af en toe regenen. Met een maximumtemperatuur van 10 tot 12°C is het een vrij koude Koningsdag. De wind is westelijk en matig. In het noordelijk kustgebied neemt de wind in de middag toe naar (vrij) krachtig.

 Kaart verwachtingen vandaag dag

Vanavond gaat het met name in de kustprovincies af en toe regenen. In het oosten en zuidoosten zijn er eerst nog opklaringen. In de nacht naar vrijdag is het tamelijk bewolkt en regent het op veel plaatsen af en toe. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het oosten tot 6°C in het westen. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig en in het noordelijk kustgebied aanvankelijk nog vrij krachtig. In de loop van de nacht draait de wind aan zee naar noordwest.

Vrijdag overdag is er af en toe zon met in de ochtend verspreid enkele lichte buien. In de middag neemt de buiigheid landinwaarts toe, in de avond trekken de buien geleidelijk oostwaarts weg. De middagtemperatuur komt opnieuw rond 11°C uit. Van het noordwesten uit draait de wind naar een noordwestelijke richting en wordt daarbij matig.

Vooruitzichten

In het weekeinde vrijwel droog met vooral op zondag perioden met zon. Daarna tijdelijk grotere kans (40-50%) op wat regen. De middagtemperatuur komt uit rond 15 graden, vooral op zondag enkele graden hoger.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 04 mei tot en met donderdag 11 mei

Afnemende neerslagkans (naar 30%), maar onzekere temperatuurverwachting. Meest waarschijnlijk (60% kans) komen de maxima uit rond de langjariggemiddelde temperatuur.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn