Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Enkele buien, ook af en toe zon.

30 maart 2015 door Jannes Wiersema

zon en regen

We bevinden ons in een westelijke stroming met de aanvoer van polaire lucht Een rug van Hogedruk, die nu boven Ierland ligt, trekt vanmiddag over het land. Een volgend lagedrukgebied wordt maandagavond boven Schotland verwacht. Dit laag trekt dinsdag via Denemarken naar de Oostzee. Het bijbehorende warmtefront bereikt dan ons aandachtsgebied maandagavond en trekt in de nacht naar dinsdag en trekt verder oostwaarts, eind van de nacht gevolgd door het koufront. Hierachter een noordwestelijke stroming van polaire lucht, waarbij er in de avond een trog passeert.

Het is vandaag wisselend bewolkt en vooral in de ochtend komt er nog een enkele bui voor. Later in de avond neemt vanuit het westen de bewolking toe en kan er daar wat regen vallen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 7 graden in het noordwesten tot 10 in het zuiden van het land. De wind blijft westelijk en is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard, eerst mogelijk stormachtig op de Wadden. In het (noord)westelijk kustgebied kunnen in de ochtend nog zware windstoten voorkomen.

Komende nacht is er veel bewolking en zijn er perioden met regen. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 6 graden en wordt al vroeg bereikt. In de loop van de nacht loopt de temperatuur weer op. De zuidwestenwind neemt toe tot (vrij) krachtig boven land en hard tot stormachtig aan de kust. Met name in de kustprovincies kunnen dan zware windstoten voorkomen.

Dinsdag overdag is het half tot zwaar bewolkt en vallen er enkele buien. De middagtemperatuur loopt uiteen van 7 graden in het noordwesten tot 10 in het zuidoosten van het land. De westelijke wind is (vrij) krachtig boven land en hard tot stormachtig aan de kust. Mogelijk trekt de wind in het Waddengebied in de ochtend tijdelijk aan tot storm, windkracht 9. Verder komen er in het hele land (zware) windstoten voor.

Vooruitzichten

Wisselvallig weer met eerst vrij veel wind, aan het einde van de week rustiger. Middagtemperaturen iets beneden normaal.

Di Wo Do Vr Za Zo
Zonneschijn (%) 40 40 40 20 30 50
Neerslagkans (%) 90 90 70 80 40 40
Neerslaghoeveelheid (mm) 5/10 2/5 1/3 1/4 0/3 0/1
Minimumtemperatuur (°C) 6 4 2/4 0/2 1/4 -1/2
Middagtemperatuur (°C) 10 7/8 7/8 7/9 7/9 8/9
Windrichting W W NW W N N
Windkracht (bft) 6 5 4 4 3 3

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn