Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

Enkele buien ook af en toe zon

28 november 2017 door Jannes Wiersema

Het is vandaag half tot zwaar bewolkt en er komen enkele buien voor, in de ochtend met name in de noordelijke helft van het land, in de middag ook elders. Bij de buien kan lokaal ook hagel en een klap onweer voorkomen. De middagtemperatuur ligt rond 7°C. De west- tot zuidwestenwind is matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig, in het noordelijk kustgebied aanvankelijk hard. De wind neemt gedurende de dag geleidelijk af.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de avond en de nacht naar woensdag neemt de buiigheid landinwaarts af en ontstaat er vooral in de oostelijke helft van het land nevel en lokaal mist. De minimumtemperatuur ligt landinwaarts rond het vriespunt, langs de kust blijft de temperatuur ruim boven nul. Landinwaarts is de wind overwegend zuidwestelijk en zwak. Aan zee waait de wind matig uit noord tot noordwest.

Woensdag komt er landinwaarts in de ochtend nog op enkele plaatsen mist voor, die geleidelijk oplost. De nevel en laaghangende bewolking zijn mogelijk hardnekkig en kan ook in de middag aanwezig blijven. Elders is het wisselend bewolkt en komen er met name in de kustprovincies enkele buien voor, mogelijk met korrelhagel. De middagtemperatuur komt rond 6°C uit, maar in het oosten blijft het kwik mogelijk lokaal op 3°C steken. De wind is landinwaarts zwak uit richtingen tussen west en zuid, in de kustprovincies is de wind noord tot noordwest en matig, aan zee mogelijk af en toe vrij krachtig.

Vooruitzichten

Half tot zwaar bewolkt met af en toe een (winterse) bui. Het wordt geleidelijk kouder met vanaf vrijdag op veel plaatsen lichte vorst in de nacht en ochtend. Vanaf zondag oplopende temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 05 december tot en met dinsdag 12 december

Waarschijnlijk een wisselvallig weertype met een 60% kans op neerslag en mogelijk veel wind. De temperaturen liggen meest rond normaal. Daarnaast is er een kleine kans op een wat droger en kouder weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn