Sunday 25 February
Weerman Jannes Wiersema

Enkele buien, op de Wadden nog veel wind.

10 december 2018 door Jannes Wiersema

Het is vandaag wisselend bewolkt en er trekken nog een aantal buien over het land. In Zeeland is het aanvankelijk echter nog droog. Soms gaat een bui gepaard met korrelhagel en zeer lokaal kan ook een klap onweer voorkomen, vanmiddag vooral in het noordoosten. De maximumtemperatuur is ongeveer 8°C. De wind komt uit west tot noordwest en is matig, aan de westkust en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In het noordelijk kustgebied is de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft, en komen vooral tijdens buien soms windstoten tot 80-90 km/uur voor. Vanavond neemt de wind vooral boven land af.

Vanavond neemt het aantal buien af, maar vannacht is lokaal nog wel een bui mogelijk. Landinwaarts zijn er opklaringen. De minima liggen tussen 5°C aan de kust en 1°C in het zuiden en oosten. De wind komt uit west tot noordwest en is landinwaarts zwak tot matig, aan de kust vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied krachtig. In het oostelijk Waddengebied is de wind eerst nog krachtig tot hard.

Dinsdag overdag schijnt de zon geregeld en in de ochtend komt in het zuidoosten zeer lokaal nog een bui voor. Het wordt in de middag ongeveer 8°C. De west- tot noordwestenwind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog vrij krachtig.

Vooruitzichten

Rustig, droog en vrij koud met in de nacht en ochtend op veel plaatsen lichte vorst. In het weekeinde een overgang naar zacht en wisselvallig weer. Er is dan een kleine kans (20-30%) op (natte) sneeuw.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 17 december tot en met maandag 24 december

Grote kans (70-80%) op een weertype met geregeld regen. De maximumtemperaturen liggen waarschijnlijk iets boven het langjarig gemiddelde, de minima liggen er ruim boven.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn