Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Enkele buien, vanmiddag in het oosten mogelijk met onweer.

29 juli 2013 door Jannes Wiersema
Van tijd tot tijd regen

Van tijd tot tijd regen

Vanaf vandaag (maandag) passeren er in de licht Zuidwestelijke stroming nu en dan meest zwakke storingen. Vanaf woensdag bouwt zich een hogedrukgebied boven of net iets oost van onze omgeving op. Het hoog nestelt zich donderdag en vrijdag boven het centrale deel van Europa. De stroming wordt weer zuidelijk en warmer. De lengte van deze nieuwe warme periode lijkt kort te zijn. Zaterdag of zondag komt het koufront door, de meeste oplossingen laten de temperatuur vanaf zondag weer richting 25 graden dalen.

De dag begint met in het westen en zuiden een enkele bui. Verder is er vrij veel hoge sluierbewolking, toch is ook de zon zo nu en dan te zien. Landinwaarts ontstaan er later vanochtend opnieuw enkele buien, vanmiddag in het oosten mogelijk met onweer en windstoten. De middagtemperatuur ligt tussen de 20 graden in het westen en 25 in het oosten van het land. Er staat een matige, aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind. Tegen de avond kan de wind langs de westkust nu en dan krachtig zijn, 6 Bft.

Vannacht is het wisselend bewolkt, mogelijk valt er een lokale bui. De minimumtemperatuur ligt rond 16 graden. De wind is zuidwest en zwak of matig, langs de kust vrij krachtig. Dinsdag overdag schijnt nu en dan de zon. In het zuiden van het land neemt de bewolking geleidelijk verder toe en later op de dag kan er wat regen vallen. De middagtemperatuur ligt rond 20 graden. Er staat een matige en aan de kust eerst nog vrij krachtige zuidwestenwind.

Vooruitzichten

De eerste dagen licht wisselvallig en iets koeler, met middagtemperatuur rond 20 graden. Vanaf donderdag kortstondig warm tot zeer warm en meest droog; de middagtemperatuur loopt op tot iets boven de 30 graden. Vanaf zondag opnieuw koeler en licht wisselvallig.

Gisteren was het Mooi weer met name in het Zuidwesten en westen met veel zon. Het Oosten had veel bewolking,met soms en dan wat zon.

Johny Leijs uit Hulst (Zeeland) had een prachtige zondagmidag.

Johny Leijs uit Hulst (Zeeland) had een prachtige zondagmidag.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn