Monday 24 June
Weerman Jannes Wiersema

Enkele buien, vanmiddag ook droge perioden, en veel wind.

03 augustus 2017 door Jannes Wiersema

De ochtend begint bewolkt en er valt af en toe regen of enkele buien. In de loop van de ochtend wordt het van het westen uit grotendeels droog en klaart het op, in het oosten kan het tot halverwege de middag af en toe regenen. Hierna is er in het noorden nog kans op een enkele plaatselijke bui. De maxima variëren van 19°C vlak aan zee tot lokaal 24°C in het zuidoosten. De wind draait van zuid naar zuidwest, neemt in kracht toe en wordt vlagerig van karakter. Boven land staat vanmiddag een vrij krachtige wind, langs de kust en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft, in het zuidwestelijk kustgebied mogelijk stormachtig, 8 Bft. Aan zee kunnen zware windstoten van 70-80 km/uur voorkomen.

Waarschuwing land 0 new 

In de nacht van donderdag naar vrijdag zijn er opklaringen en blijft het grotendeels droog, pas later in de nacht kan er in het westen en noorden een bui ontstaan. De minima komen uit op omstreeks 15°C. De wind blijft zuidwest en neemt wat in kracht af. Boven land naar matig, langs de kust en boven het IJsselmeer naar krachtig, 6 Bft.

Vrijdag overdag is het wisselend bewolkt met enkele buien. Het wordt ’s middags ongeveer 21°C. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Licht wisselvallig weer, maar maandag waarschijnlijk droog en landinwaarts mogelijk 25°C. Daarna dagelijks regen of buien met temperaturen rond of iets onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 10 augustus tot en met donderdag 17 augustus

Eerst wisselvallig weer met regelmatig regen of buien, later afnemende neerslagkansen. Temperaturen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn