Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Enkele buien, vanuit het noorden droger en af en toe zon

08 oktober 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend komen er vooral in het midden en zuiden enkele buien voor. Vanuit het noorden wordt het droger en breekt de zon af en toe door. Het zuiden en westen houden vanmiddag echter kans op een bui. De maxima komen uit rond 14°C. De wind draait overal naar het noordwesten en is zwak tot matig, langs de kust in de ochtend eerst nog (vrij) krachtig. In de avond draait de wind naar west tot zuidwest en wordt landinwaarts zwak.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht is het wisselend bewolkt en trekken enkele buien van west naar oost over het land. In opklaringen is er kans op mist. De minima liggen tussen lokaal 5°C in het noordoosten en 12°C aan zee. Er staat een zwakke zuidwestelijke wind, aan zee en op het IJsselmeer is de wind matig.

Maandag overdag lost eventuele mist in de loop van de ochtend op. Verder is het half tot zwaar bewolkt en kan er plaatselijk een enkele bui voorkomen. Het wordt ’s middags ongeveer 15°C. De wind is meest matig en draait in de ochtend naar west.

Vooruitzichten

Eerst af en toe regen of buien en maxima rond 15°C, vanaf vrijdag droog en oplopende temperaturen. Het weekeinde van 14-15 oktober verloopt waarschijnlijk (90% kans) droog en warm met maximumtemperaturen tussen 17 en 20°C.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 15 oktober tot en met zondag 22 oktober

Grote kans (70%) op rustig en overwegend droog weer. Eerst warm voor de tijd van het jaar, maar geleidelijk dalen de middagtemperaturen naar de normale waarden. De kans op koude nachten neemt toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn