Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Enkele buien, verder naar het oosten met (natte) sneeuw

12 december 2012 door Jannes Wiersema

Een compleet ‘witte wereld’ in delen van Groningen. Vooral dinsdagmiddag en dinsdagavond heeft het daar van tijd tot tijd fors gesneeuwd: vanochtend meldde Roodeschool een sneeuwdek van maar liefst 9 centimeter

Het is wisselend bewolkt en vooral ten noorden van de grote rivieren komen enkele buien voor. In de kustgebieden voornamelijk met regen, meer naar het oosten toe ook met (natte) sneeuw. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 1 graad in het oosten van het land tot 5 graden vlak aan zee. De west tot zuidwestenwind is matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht zijn er wolkenvelden en opklaringen. De minima variëren van rond het vriespunt aan zee tot -5 graden in het zuidoosten. De wind draait naar het zuidoosten en is meest matig.

Donderdagmiddag wordt de bewolking van het zuiden uit steeds dikker en in de avond gaat het licht sneeuwen. Later gaat de sneeuw over in regen. De middagtemperaturen liggen rond of iets onder het vriespunt, pas later in de avond stijgen de temperaturen verder. Er staat een matige zuidoostelijke wind.

Vrijdag wordt het ‘wintertje’ door een oceaanstoring bijna letterlijk uit het land gejaagd. Dit gaat gepaard met veel wind, kracht 5 tot 6 uit het zuiden tot zuidoosten en ook gaat het, vooral in de loop van de dag vanuit het westen regenen. De temperatuur loopt op naar 2 graden in Groningen tot 6 in Zeeland.

In het weekend is het dan een stuk zachter dan we deze dagen gewend zijn. De maximumtemperaturen komen uit rond 5 (Groningen) tot 7 graden. Droge perioden lijken te overheersen, maar op beide dagen valt er ook af en toe regen. De nachtvorst behoort weer tot het verleden. Vorst vinden we pas weer terug bij de Duits/Poolse grens. Begin volgende week is de kans op het naderbij komen van vorst en winterweer klein.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn