Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Enkele buien, vrij zacht.

03 april 2018 door Jannes Wiersema

Vannacht is het bewolkt en in het noorden en oosten valt eerst nog af en toe regen. Doordat er steeds zachtere lucht aangevoerd wordt, daalt de temperatuur niet en ligt het kwik tussen 8°C in het noordelijk kustgebied en 11°C in het zuiden. Er staat een matige zuid- tot zuidwestenwind.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Overdag is het wisselend bewolkt en eerst op de meeste plaatsen droog. In de namiddag en avond trekt een gebied met buien over vooral het westen noordoostwaarts. Daarbij zijn ook onweer en hagel mogelijk. Maxima liggen tussen 12°C in het noordwestelijk kustgebied en 18°C in het zuiden en oosten. De wind is matig en komt uit zuidelijke richting. Bij de (onweers)buien is er kans op windstoten.

Tijdens de nacht naar woensdag zijn er wolkenvelden en blijft het meest droog en daalt het kwik naar een graad of 7. Er staat een zwakke tot matige zuidzuidoostenwind.

Woensdag overdag trekken er vooral in de ochtend en de avond enkele buiengebieden noordoostwaarts over Nederland. Daartussen is er ook wel ruimte voor de zon. De maxima liggen in het algemeen een graad lager dan dinsdag. De zuidenwind is matig. In de avond draait de wind naar zuidwest en neemt aan de kust toe naar krachtig, mogelijk hard. Bij buien kunnen dan windstoten voorkomen.

Vooruitzichten

Sterk oplopende temperatuur met vanaf zondag toenemende kans op regen of enkele buien.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 10 april tot en met dinsdag 17 april

Grote (80%) kans op (vrij) zacht weer met elke dag ongeveer 30% kans op regen of buien.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn