Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Enkele (onweers)buien

20 mei 2019 door Jannes Wiersema

De aanwezige nevel / mist verdwijnen in de loop van de ochtend en waarna de zon geleidelijk weer tevoorschijn komt. In de loop van de dag ontstaan er vooral in het oosten van het land opnieuw enkele regen- of onweersbuien. De kustgebieden blijven gevoelig voor nevel of mist van zee. De temperatuur loopt in de middag op naar waarden tussen 15°C aan zee en lokaal 23°C in het (noord)oosten van het land. De noordwestelijke wind is zwak tot matig.

Komende nacht is er opnieuw veel lage bewolking en is het op veel plaatsen nevelig of mistig. De temperatuur daalt naar waarden rond 11°C. De wind is matig, aan de kust af en toe vrij krachtig, uit een noordwestelijke richting.

Morgen is er veel bewolking. In het oosten van het land trekken in de loop van de ochtend buien vanuit Duitsland binnen. In de westelijke helft van het land blijft het vrijwel overal droog. De middagtemperatuur ligt rond 17°C, maar aan zee enkele graden lager. De wind is noordwest en matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Vooruitzichten

Af en toe zon en woensdag en donderdag droog. Vanaf vrijdag weer een toenemende kans op buien. De middagtemperaturen rond de normale waarden van 18°C

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 27 mei tot en met maandag 03 juni

Grote kans (60%) op een aanhoudend licht wisselvallig weertype met maximumtemperaturen onder normaal en kans van 30 % op een droog weertype met middagtemperaturen rond of boven normaal.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn