Wednesday 22 March
Weerman Jannes Wiersema

Enkele stevige onweersbuien

20 juli 2017 door Jannes Wiersema

Het is overwegend bewolkt en er komen enkele onweersbuien voor die vooral in het oosten nog vergezeld kunnen gaan van hagel en mogelijk lokaal ook met veel neerslag. In de loop van de dag gaat de zon vaker schijnen en neemt de buiigheid vooral in het westen geleidelijk af. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 22°C aan zee tot lokaal 26°C in het oosten en zuidoosten. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig van kracht. De wind neemt in de middag in het zuidwesten toe naar vrij krachtig, aan de westkust naar krachtig.

Waarschuwing land 0 new 

In de avond en nacht naar vrijdag klaart het verder op en verlaten de laatste buien het oosten van het land. De minimumtemperaturen lopen uiteen van lokaal 10°C in het zuidoosten tot 16°C op de Wadden. De wind is zuidwestelijk en zwak, aan de kust en op het IJsselmeer matig. In het Waddengebied staat er aan het begin van de nacht eerst nog een vrij krachtige, mogelijk krachtige westenwind.

Vrijdag overdag is het droog en komen er vooral in de noordelijke helft stapelwolken tot ontwikkeling. De maximumtemperaturen variëren van 22°C op de Wadden tot 25°C in het zuiden. De wind draait in de loop van de dag van zuid naar zuidoost en is zwak tot matig. In de middag steekt er aan de kust een wind van zee op. ’s Avonds draait de wind naar het oosten en neemt toe naar matig, in het Waddengebied naar vrij krachtig.

Vooruitzichten

Wisselvallig en temperaturen die na zaterdag dalen naar waardes onder het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 27 juli tot en met donderdag 03 augustus

Aanhoudend wisselvallig met maxima die rond of net onder de normaal liggen voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

 7 total views,  1 views today

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn