Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Enkele wolkenvelden, in het Noorden een paar buien.

16 april 2018 door Jannes Wiersema

Er komen enkele wolkenvelden voor en in het noordoosten komen nog een paar buien voor. Van het zuidwesten uit klaart het op. Lokaal komt eerst een enkele mistbank voor. Overdag schijnt de zon geregeld, maar komen er ook stapelwolken tot ontwikkeling. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in de kustprovincies tot 17°C in het oosten van het land. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig en draait geleidelijk naar een westelijke richting.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht Waarschuwing land 0 new

In de nacht naar dinsdag klaart het breed op en blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C. De zwakke tot matige wind draait naar het zuid- tot zuidoosten.

Dinsdag overdag is het nagenoeg onbewolkt en schijnt de zon volop. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 13°C in het Waddengebied en 20°C in het zuidoosten. De wind draait naar het zuid- tot zuidwesten en is matig van kracht.

Vooruitzichten

Droog, zonnig en warm weer. In het weekend minder warm en zondag mogelijk regen of een bui.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 23 april tot en met maandag 30 april

Aanvankelijk grote kans (80%) op maximumtemperaturen iets boven normaal. In de loop van de periode neemt de kans op maxima iets onder normaal en wisselvalliger weer toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn