Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Enkele wolkenvelden, later wat lichte regen.

01 oktober 2017 door Jannes Wiersema

Er komen met name in het westen wolkenvelden voor. In het oosten zijn er brede opklaringen. In de loop van de dag neemt de bewolking verder toe en later vandaag kan er, vooral in het westen af en toe regen vallen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16°C aan zee tot lokaal 19°C in het oosten van het land. De wind is zuidelijk en matig. Aan de kust en op het IJsselmeer wordt de wind vrij krachtig tot krachtig, in het noordwestelijk kustgebied en op het IJsselmeer is de wind mogelijk even hard.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar maandag neemt de bewolking toe en breidt de regen zich oostwaarts over het land uit. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 14°C en de zuidelijke wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard.

Maandag overdag is het wisselend bewolkt met af en toe een bui. De middagtemperatuur wordt ongeveer 17°C. Er staat een stevige zuidwestelijke wind. Boven land is deze matig tot vrij krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard.

Vooruitzichten

Af en toe regen (neerslagkans van 50-60%), op woensdag de kleinste neerslagkans (30%). Woensdag en donderdag veel wind. Middagtemperaturen rond of iets onder normaal voor begin oktober.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 08 oktober tot en met zondag 15 oktober

De dagelijkse neerslagkans komt uit rond 50%. Grote kans (70-80%) op middagtemperaturen rond of iets beneden normaal, kleine kans (10%) op maxima enkele graden beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn