Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Flinke perioden met zon

02 februari 2014 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

Gisteren was het bewolkt en eerst regenachtig,later droog en tegen zonsondergang opklarend. In de avond en nacht was het helder,waardoor het in het No van Groningen nog af koelde tot 0,7 graden in de weerhut,maar aan de grond kwam het tot vorst met de vorst nog in de grond  was daar opvriezing van natte weggedeelte met spekgladde wegen daar. Elders bleef de temperatuur ruim boven het vriespunt en was er niks aan de hand.

Vandaag zijn er flinke perioden met zon. Langs de westkust is er in de ochtend nog een kleine kans op een enkele lichte bui. De middagtemperatuur ligt rond 7 graden. De zuid- tot zuidwestenwind neemt geleidelijk af naar matig en langs de kust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig.

Komende nacht  zijn er brede opklaringen en is het droog. In het oosten kan het kwik net onder nul komen, aan zee ligt het minimum rond een graad of 3. Met opnieuw kans op gladheid in Groningen.De wind draait naar het zuidoosten en neemt af naar zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

Maandag overdag drijven vooral in de oostelijke helft enkele wolkenvelden binnen. Mogelijk dat later in de middag de bewolking net dik genoeg wordt dat er lokaal af en toe regen valt. Elders is het vrij zonnig. De maxima komen uit rond 5 à 6 graden. De wind wordt oostelijk en is matig.

Vooruitzichten

Dinsdag vrij zonnig en droog. Daarna vrij veel bewolking, af en toe regen en soms veel wind. Temperaturen boven normaal.Terugkeer van de winter zit er voorlopig niet in.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1391333780138

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn